Urządzenia i Akcesoria
Delikatne rumienienie krewetek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)1 ząbek czosnku
-
250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym250 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
707.8 mg
Białko
17.1 g
Kalorie
750.6 kJ /
179.4 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Omułki w białym winie
35 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Zupa z krewetkami i makaronem (dla dzieci)
25 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Risotto z krewetkami
45 min